<h1>Vejrtrækningsøvelser som en del af din stressbehandling.</h1>

Vejrtrækningsøvelser som en del af din stressbehandling.

Når du har stress, er det måske ikke lige frem nye tiltag og opfordringer til hjemmeøvelser, du selv mener du har brug for.

Du er ”flad”, har ikke energi, og så skal du også øve dig i at trække vejret…

Du tænker måske at det er noget være pjat?

Men det at blive opmærksom på den måde du trækker vejret, kan blive et supervigtigt værktøj for din vej mod stresskontrol.

Derfor er vejrtrækningsøvelser vigtige i din stressbehandling mod bedre balance.

Når du har stress, er det måske ikke lige frem nye tiltag og opfordringer til hjemmeøvelser, du selv mener du har brug for.

Du er ”flad”, har ikke energi og så skal du også øve dig i at trække vejret…

MEN det at blive opmærksom på den måde du trækker vejret, kan blive et supervigtigt værktøj for din vej mod stresskontrol.

 

Ud over at du kan mindsker din stress respons, vil du også opleve at du får mere overskud, da du gennem dette fokus hjælper din krop til selvregulering.

Meditation 1837347 960 720

Ved at fokusere på, og arbejde med din vejrtrækning, kan du stimulere dit parasympatiske nervesystem, så du oplever mere ro i din krop, mindre stress og langt hurtigere kan få dit nervesystem i balance igen, når du oplever at din krop reagerer i en stresset situationer.

Ud over at du mindsker din stress, vil du også opleve at du får mere overskud, da du gennem dette fokus, hjælper din krop til selvregulering.

Langvarig stress, eller den stress du oplever i din dagligdag, kan skabe spændinger i din muskulatur og i din åndedrætsmuskulatur. Disse spændinger kan besværliggøre din vejrtrækning, hvorefter din vejrtrækning kan bliver mere overfladisk og når ikke ned i mellemgulvet. En dyb vejrtrækning ned i mellemgulvet, er med til at stimulere din fordøjelse, som nogen med stress har problemer med.

En overfladisk og hurtigt vejrtrækning, kan medfører smerter i skuldre og nakke og manglende energi, samt stakåndehed, da ilten ikke når helt ned i lungerne og videre ud i kroppen.

Den overfladiske vejrtrækning kan påvirke din stressrespons negativt, og du kan opleve at din stress bliver forværret, hvilke hurtigt kan udvikle sig til en ondcirkel, hvis du ikke øger din opmærksomhed på den måde du trækker vejret.

En nem og hurtig vejrtrækning øvelse du kan tage med dig lige meget hvor du er, er denne her nemme øvelse.

  • Forestil dig, hvis du fysisk kan ikke kan få øje på et, at du ser et rektangel for dig. Brug evt. et billede, en husmur, bilrude, computerskærm.
  • Hvil blikket på, eller forestil dig den korte ende.
  • Træk vejret ind, mens dine øjne følger den korte side af rektanglet. Tæl til 4 imens. Du kan også tælle til et andet tal og starter fra 3 og så frem efter, jo mere du får trænet din vejrtrækning. Det skal bare være det samme tal gennem hele øvelsen.
  • Hold nu vejret kort, og tæl til 7, mens du puster ud gennem næsen, alt imens blikket følger den lange side af rektanglet.
  • Ånd roligt ind, mens blikket følger den korte side, og du igen tæller til 4.
  • Hold vejret kort, og tæl til 7, mens blikket følger den sidste lange side af rektanglet.
  • Gentag øvelsen, til du oplever en afslappet følelse i kroppen.

 

Har du svært ved at mærke om du når ”helt ned i maven”, kan du lægge en hånd på maven og mærk hvordan den hæver og sænker sig alt efter om du trækker vejret ind eller puster ud.

Du kan lave denne vejrtrækningsøvelse så tit du vil.

Øvelsen er også god inden sengetid, da den kan hjælpe til ro i krop og tanker.

Når du koncentrerer dig om din vejrtrækningen, bruger din tankevirksomhed energi på dette, og ikke de tanker der kommer og ønsker opmærksomhed.

Har du behov for at få styr på din stress, før den styrer dig, så kontakt mig for en gratis samtale, om hvordan du kommer i bedre balance.

God fornøjelse og god vejrtrækning.

Med venlig hilsen

Kate